Välkommen till
Restaurang Nord & Syd
på Åkagårdens Golfklubb
Medelhavssmaker från Bjärejorden
Vårt koncept Nord & Syd växer med Golfrestaurangen på Åkagårdens Golfklubb.
Hitta hit
Lyngåkravägen 39
269 92 Båstad
0431-361055
Öppettider
November
Måndag – Fredag
8-14.30
December
Luncher Måndag – Fredag
Julbordsluncher Fredagar och lördagar
Söndagar stängt
Vi tar även emot julbordsbokningar för grupper och företag.
Maila förfrågan på:
hej@restaurangnordsyd.se
Välkommen till oss! Flamur, vår kock och matkonstnär, har skapat ett koncept som tar det bästa från vår nordiska jord och sätter smaker från södra Europa. Han är uppvuxen med och arbetat i de Albanska, Italienska och Grekiska köken.
Dagens Lunch vecka 47
Vi serverar Dagens lunch 11.30 – 14.00. 135 kr
Medelhavssalladsbord, kaffe, te, kakor och vatten ingår måndag – fredag.
Nord & Syd menyn serveras varje dag som alterantiv
Måndag 18 november
Canneloni fylld med köttfärs och bechamel serveras med parmesansås
Tisdag 19 november
Grillad lax serveras med kokt Bjärepotatis och dillsås
Onsdag 20 november
Vår Kaloppsgryta med högrev och rotfrukter serveras med kokt Bjärepotatis och rödbetor
Torsdag 21 november
Mettes Danska Fläskestek serveras med kokt Bjärepotatis, gräddsås, glacerad rödkål och äppelmos
Fredag 22 november
Mamma Lenas kålpudding serveras med kokt Bjärepotatis, gräddsås och gelé
Lördag 23 november – Stängt
Söndag 24 november – Stängt
Nord & Syd menyn ett alternativ till Dagens och Weekend Special
Ceasarsallad med räkor, kyckling eller halloumi
Flamurs Burratasallad
Vår egna hamburgare med pommes, tillbehör och aioli
Halloumiburgare med pommes och aioli
Varmrökt lax med romsås och kokt Bjärepotatis
Vi skapar catering till kalas, fest, mingel och affärsevent
Flamurs mathjärta ligger i det Albanska och de Sydeuropeiska köken, och genomsyrar alla våra menyer. De flesta av rätterna är vegetariska, och flera är eller kan göras veganska. Vår matfilosofi handlar om kärleken till maten från sådd till färdig tallrik. Enkel smakrik mat med hälsofokus. Vi väljer råvaror efter säsong och region. Närodlat är en självklarhet.
”A chef is a farmer and a farmer is a chef”
En dröm går i uppfyllelse. Vårt koncept Nord & Syd öppnar inom kort på Bjäre. Det bästa från två världar möts i vårt koncept därav namnet Nord & Syd. Flamur kommer från Albanien och jag Marie kommer från Sverige. Vi vill ta det bästa från våra två ursprungsregioner för att skapa något nytt.
Hör av dig
hej@restaurangnordsyd.se
@restaurangnordsyd
Våra leverantörer
Vi ställer stora krav på våra leverantörer och självklart använder vi Bjäreprodukter ett initiativ av en familj vars ungdomar ville göra böndernas mat tillgäng här på Bjäre.
Om oss
Flamur har alltid odlat. Han menar att en kock är en odlare och en odlare är en kock. Det är viktigt att man förstår att matlagningen börjar vid sådd och har sin gång via kockens själ för att sätta smaken och ge extra näring till den som ska äta och njuta maten.
Marie Vila är från Värmland men flyttade till Skåne i början på 90-talet. Marie har varit mycket aktiv inom turistbranschen som VD för Visit Helsingborg och VD för Hotel Nouveau i Helsingborg. De senaste 10 åren har hon jobbat som konsult med uppdrag för storföretag i hela Sverige. Hon har även skapat företag i Albanien tillsammans med Flamur som erbjuder oss Nordbor att uppleva Albanien – Experience Albania.
När Flamur och Marie möttes för 10 år sedan bestämde de sig för att bli brobyggare mellan sina ursprungsregioner i norr och i söder och ta det bästa från två världar för att skapa något nytt därav Restaurang Nord & Syd & Gård Nord & Syd.