Välkommen till
Restaurang Nord & Syd
på Åkagårdens Golfklubb
Medelhavssmaker från Bjärejorden
Vårt koncept Nord & Syd växer med Golfrestaurangen på Åkagårdens Golfklubb.


Hitta hit
Lyngåkravägen 39
269 92 Båstad
0431-361055
Öppettider
Måndag – söndag 08.00 – 18.00
Stamgäster se hit!
Bunkerkort
Sätt in 1000 kr på vårt bunkerkort och få 10% rabatt

Välkommen till oss! Flamur, vår kock och matkonstnär, har skapat ett koncept som tar det bästa från vår nordiska jord och sätter smaker från södra Europa. Han är uppvuxen med och arbetat i de Albanska, Italienska och Grekiska köken.

Dagens Lunch vecka 14
Vi serverar Dagens lunch 11.30 – 14.00. 135 kr
Medelhavssalladsbord, kaffe, te, kakor och vatten ingår måndag – fredag.
Nord & Syd menyn serveras varje dag som alterantiv
Måndag 31 mars
Valbonas Canneloni fylld med köttfärs och bechamel serveras med parmesansås och ruccola
Tisdag 1 april
Smörstekt spättafilé serveras med kokt potatis och remouladesås
Onsdag 2 april
Grillad karré serveras med ugnsbakad potatis och bea
Torsdag 3 april
Oxbringa serveras med ugnsstekta rotfrukter och pepparrotssås
Fredag 4 april
Schnitzel fylld med ost och skinka serveras med rostad potatis och champinjonsås
Lördag 5 april – Weekend Special 155 kr
Grekiska Souvlaki, grillspett serveras med rostad potatis, sallad och tzatziki
Pizza Romana a la Florian
Söndag 6 april – Weekend Special 155 kr
Ugnsbakat lamm serveras med rosmarinpotatis och rödvinsås
Pizza romana a la Florian
Nord & Syd menyn vår a la carte och alternativ till Dagens och Weekend Special
- Clubsandwish Nord & Syd med skinka, bacon, ost, tomat och vår specialsås samt pommes 109 kr
- Ceasarsallad med räkor, Bjärekyckling eller halloumi
- Flamurs Burratasallad
- Vår Nord Syd burgare med pommes, tillbehör och aioli
- Halloumiburgare med pommes och aioli
- Valbonas Grekiska Gyrostallrik serveras med pitabröd, vårt gyroskött, sallad och tzatziki
- Varmrökt lax serveras med romsås och kokt Bjärepotatis
Dagens Lunch vecka 15
Vi serverar Dagens lunch 11.30 – 14.00. 135 kr
Medelhavssalladsbord, kaffe, te, kakor och vatten ingår måndag – fredag.
Nord & Syd menyn serveras varje dag som alterantiv
Måndag 7 april
Kycklingpasta serveras med god tomat och chilisås
Tisdag 8 april
Smörstekt strömming med skirat smör, potatismos, lingon och ärtor
Onsdag 9 april
Stekt fläskfilé serveras med potatisgratäng och skysås
Torsdag 10 april
Grekisk Moussaka fylld med nötkött, tomatsås, grillad aubergine, zuccini, potatis och beachamelsås
Fredag 11 april
Wallbergare serveras med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och ärtor
Lördag 12 april – Weekend Special 155 kr
Valbonas Grekiska gyrostallrik med fläskkött, pommes, pitabröd, tzatziki och sallad och PIZZA
Pizza Romana a la Florian
Söndag 13 april – Weekend Special 155 kr
Valbonas Grekiska gyrostallrik med fläskkött, pommes, pitabröd, tzatziki och sallad
Pizza romana a la Florian
Nord & Syd menyn vår a la carte och alternativ till Dagens och Weekend Special
- Clubsandwish Nord & Syd med skinka, bacon, ost, tomat och vår specialsås samt pommes 109 kr
- Ceasarsallad med räkor, Bjärekyckling eller halloumi
- Flamurs Burratasallad
- Vår Nord Syd burgare med pommes, tillbehör och aioli
- Halloumiburgare med pommes och aioli
- Valbonas Grekiska Gyrostallrik serveras med pitabröd, vårt gyroskött, sallad och tzatziki
- Varmrökt lax serveras med romsås och kokt Bjärepotatis
Vi skapar catering till kalas, fest, mingel och affärsevent
Flamurs mathjärta ligger i det Albanska och de Sydeuropeiska köken, och genomsyrar alla våra menyer. De flesta av rätterna är vegetariska, och flera är eller kan göras veganska. Vår matfilosofi handlar om kärleken till maten från sådd till färdig tallrik. Enkel smakrik mat med hälsofokus. Vi väljer råvaror efter säsong och region. Närodlat är en självklarhet.

”A chef is a farmer and a farmer is a chef”
En dröm går i uppfyllelse. Vårt koncept Nord & Syd öppnar inom kort på Bjäre. Det bästa från två världar möts i vårt koncept därav namnet Nord & Syd. Flamur kommer från Albanien och jag Marie kommer från Sverige. Vi vill ta det bästa från våra två ursprungsregioner för att skapa något nytt.
Hör av dig
hej@restaurangnordsyd.se
@restaurangnordsyd
Våra leverantörer
Vi ställer stora krav på våra leverantörer och självklart använder vi Bjäreprodukter ett initiativ av en familj vars ungdomar ville göra böndernas mat tillgäng här på Bjäre.
Om oss
Flamur har alltid odlat. Han menar att en kock är en odlare och en odlare är en kock. Det är viktigt att man förstår att matlagningen börjar vid sådd och har sin gång via kockens själ för att sätta smaken och ge extra näring till den som ska äta och njuta maten.
Marie Vila är från Värmland men flyttade till Skåne i början på 90-talet. Marie har varit mycket aktiv inom turistbranschen som VD för Visit Helsingborg och VD för Hotel Nouveau i Helsingborg. De senaste 10 åren har hon jobbat som konsult med uppdrag för storföretag i hela Sverige. Hon har även skapat företag i Albanien tillsammans med Flamur som erbjuder oss Nordbor att uppleva Albanien – Experience Albania.
När Flamur och Marie möttes för 10 år sedan bestämde de sig för att bli brobyggare mellan sina ursprungsregioner i norr och i söder och ta det bästa från två världar för att skapa något nytt därav Restaurang Nord & Syd & Gård Nord & Syd.